Překáží vám na fotkách lidi? Návod jak je vymazat


Jistě se vám stává, že vyrazíte fotit, ale všude kolem jsou spousty lidí, kteří pak na fotce zavazí a překáží. Co s tím? Buď můžeme počkat až všichni odejdou, ale to se taky nemusíme dočkat a nebo si pomůžeme malým, ale velice jednoduchým trikem.

Trik spočívá v tom, že lidi prostě v počítači vymažeme. Vyfotit snímek, kde je 20 lidí a každého zvlášť mazat a domalovávat pozadí na místě kde stál může být někdy práce i na několik hodin. Sice dnes existují chytré nástroje, které část práce udělají za nás, ale stejně to bude často příšerná práce. Poradím vám však malý trik jak toto udělat za pár vteřin.

Jak na to

  1. Při focení uděláme více stejných snímků s drobným časovým odstupem. Důležité však je, aby byly všechny snímky ze stejného místa, úhlu a přiblížení - prostě stojím s foťákem, vyfotím, bez hnutí stojí dál pár vteřin, vyfotím další fotku a takto třeba 5x
  2. Otevřeme si fotky v počítači v Adobe Photoshop a snímky necháme automaticky zarovnat na sebe. Jde to dvěma způsoby. Buď přes menu Soubor - Automaticky - Photomerge, tímto se vytvoří nový dokument a v něm se fotky zarovnají. Druhá varianta je udělat si nový dokument ručně a jednotlivé fotky do něj vložit jako vrstvy a pak použít v menu Vrstva položku s názvem Zarovnat.
  3. Fotky se nám zarovnají přesně přes sebe a pokud jsme se při focení nepohnuli budou na sebe přesně sedět.
  4. Vytvoříme každé vrstvě masku a necháme skrýt pouze místo kde stojí osoby. A protože se lidé na jednotlivých fotkách pohybují, je tedy jeden člověk na každé fotce jinde a díky tomu jsme schopni pomocí masky každého jednotlivce schovat (zamaskovat/vymazat).
  5. Poté co všechny schováme, máme dokonalou fotku bez lidí.
To je vše. Tento způsob mazání lidí používám poměrně často.
Překáží vám na fotkách lidi? Návod jak je vymazat Překáží vám na fotkách lidi? Návod jak je vymazat Reviewed by BONA MEDIA on července 04, 2012 Rating: 5
Používá technologii služby Blogger.