Jak nalepit rychlé pruhy na auto (foto návod)

Většinu polepů na auta, které děláte taky instalujeme, ale občas si chce polepy někdo nalepit sám. Instalace polepů děláme jen u nás ve firmě v Brně, takže když je někdo třeba z Prahy nebo ze Slovenska polepy mu pošleme a on si je nalepí. Ukážeme si jak na instalaci rychlých pruhů tzv. "po domácku".



Velká část zákazníků si vybere již hotový návrh polepu z našeho webu (dalo by se říct takového katalogu hotových polepů). My mu polepy vyrobíme, zašleme a on už si to pak lepí sám. V případě, že si polep budete lepit sami vždy ho uděláme z kvalitní fólie, která má vzduchové kanálky pro snadnější lepení bez bublin. S fólii se dělá opravdu dobře a i méně zkušený člověk je schopen své "dílo" udělat pěkně. Samozřejmě mu to bude trvat déle a bude se s tím víc trápit než zkušený lepič, ale šance na úspěch je celkem velká ;-)

Postup objednávky polepů

1. Otevřete náš web www.chcipolepy.cz, v menu vyberte položku Hotové návrhy a vyberte si polep, který se vám bude nejvíce líbit. Poté si spolu pošleme přesnou cenu a rozměr na konkrétní auto a domluvíme se na barvě.

2. Před výrobou vám pošleme přesnou cenu a náhled polepů přímo na vašem typu auta.

3. Polep vyrobíme a pošleme.

Postup lepení

Nejdříve musíte auto očistit a odmastit a polep si přesně naměřit. Na čištění používám mycí rukavici a vodu s jarem. Po umytí auto usuším buď mikrovláknovým hadrem nebo sušícím ručníkem. Auto nesmí být před lepením navoskované! Když už vosk na autě je, musíte ho taky očistit.


Poté je potřeba pevně polep zafixovat, aby se nehnul a neměli jste ho křivě. Buď je možné použít magnety nebo ho můžete přilepit papírovou páskou. Silné magnety jsou nejlepší řešení, ale každý je nemá k dispozici a taky nedrží na plastu nebo hliníku (jako v případě hliníkové kapoty na Fordu Mustang na fotce).


Poté co mě polep drží přilepím si ho uprostřed a na začátku a konci si udělám ještě orientační značky, abych s tím potom neuhnul. Značky se dají udělat zase z papírové pásky nebo fixou na magnetické tabule, která jde z auta dobře setřít.

Dál si jednu polovinu polepu přehnu, stáhnu z ní spodní papír a ten odříznu zalamovacím nožem nebo ustříhnu nůžkami.


Fólii položím na auto, tak by tam co nejlépe sedla a od prostředku začnu stěrkou lepit/vytírat (přitlačovat na auto). Jakmile nalepím první polovinu polepu, jdu na druhou část. Na ní opět stahuju spodní papír a od prostředka pokládám na auto a vytírám stěrkou.

V případě, že mám fólii s kanálkovým lepidlem, vždy lepím tzv. na sucho (tedy na zcela suché auto). 

Používá se ještě metoda lepení na mokro, kdy se auto i fólie postříká vodou s jarem. Mokré lepidlo přestane lepit a je možné s polepem po autě pohybovat a při vytírání nám teče voda i s jarem i se vzduchem zpod polepů a nedělají se taky bubliny. Nevýhoda je, že dokud voda nevyschne (alespoň trošku) polep nemusí úplně držet a může se v prolisech zvedat. Je sice možnost to prohřát a vyfoukat horkovzdušnou pistolí, ale lepší je lepit na sucho s fólií s kanálkovým lepidlem.

Jamile mám nalepeno, stáhnu horní krycí (přenášecí) fólii a je téměř hotovo. Pak už stačí jen polep zaříznout podél dveří a kapoty a je nalepeno.

Výsledný polep pak vypadá jako na fotce. Pokud je někde nějaká bublinka v případě fólie s kanálkovým lepidlem se dá ještě vytlačit prstem ven. Když by se to nepovedlo buď ji tam můžete nechat s tím, že se může časem ztratit, ale lepší je ji např. špendlíkem propíchnout a mít jistotu že je pryč.


Upozornění na závěr: Instalace polepů není tak jednoduchá jak vypadá na fotkách nebo na videích, kde se zdá, že je to pohoda a že to máte za 5 minut hotové. Protože auto není rovné, může se vám fólie přes prohnutá místa nebo prolisy různě kroutit nebo jít do zatáčky. S kvalitní fólií se sice dobře pracuje, ale bez dostatku zkušeností to můžete úplně celé poničit. Proto bych doporučil nechat instalaci vždy na zkušeném odborníkovi, který má za sebou desítky nebo stovky polepených aut.

My děláme polepy v Brně, ale už jsme zde měli na instalaci i několik klientů z Prahy a jednoho také z Jižních Čech.

Také si dejte pozor na použitý materiál, polepy si nechejte udělat vždy jen z kvalitních a značkových fólií. Levná fólie někde z internetu o sobě bude tvrdit jako je určená na celopolep, jak má kanálkové lepidlo a bude mít nesmyslné označení jako 3D fólie a 4D fólie nebo i 5D fólie (celkem by mě zajímalo co je 5D fólie, jestli u toho třeba ještě hraje nebo svítí), ale pravda je taková, že levné fólie se buď brzo odlepí nebo naopak budou tak držet, že je z auta pak nedostanete :-)

Kvalitní fólie se dobře lepí, má určitou garantovanou životnost a kvalitu a po odstranění by na autě neměla nechávat žádné zbytkové lepidlo.

Ukázky našich dalších prací


Chcete také takový polep na auto?

Jestli se vám polep na toto Volvo líbí, můžete nás kontaktovat na www.bonamedia.cz nebo telefonem na číslo 606 101 773. Případně si takový polep můžete rovnou objednat na našem webu chcipolepy.cz, kde máme i spoustu hotových návrhů polepů.
Jak nalepit rychlé pruhy na auto (foto návod) Jak nalepit rychlé pruhy na auto (foto návod) Reviewed by BONA MEDIA on května 17, 2022 Rating: 5
Používá technologii služby Blogger.