Jak polepit auto (foto návod)

Připravili jsme pro foto návod, jak si můžete sami nalepit polepy na auto a jak postupovat, aby byl výsledek co nejlepší.



Kvalitní fólie

Nejdůležitější je materiál, z kterého je polep vyroben. Pokud koupíte nějakou levnou, neznačkovou fólii z pochybného obchodu, určitě výsledek nedopadne dobře. Nejlepší je, když objednáte polep přímo u nás na webu www.chcipolepy.cz, kde máme i spoustu hotových návrhů. Všechny polepy děláme z kvalitní značkové fólie s životností 6-8 let. Pro větší nebo složitější polepy používáme fólii, která má tzv. kanálky pro snadnější instalaci bez bublin.

Když budete lepit z nekvalitní fólie bude se s ní špatně pracovat nebo nebude držet nebo naopak bude držet až moc a při odstranění půjde dolů i s lakem. Nemá smysl šetřit a zničit si auto.

Jak na instalaci

Umyté auto připravené na polepení

Umytí a očištění

Nejdříve musíte auto očistit, omastit a umýt. Nejlepší je auto ručně umýt tzv. "wapkou" nebo v bezkontaktní myčce. Potom těsně před lepením ještě umyjte místa, kde se bude lepit. Já na to používám vodu s jarem nebo dětský šampón pH neutrální. Před lepením nesmí být na autě vosk nebo keramika.

Polep umístěný na autě a připevněný magnetem nebo páskou

Umístění polepu

Polep si připevněte na auto přesně tak jak ho chcete mít nalepen. Připevnit ho můžete papírovou lepící páskou (někdy se jí říká malířská, krycí, krepová nebo maskovací). Páskou připevněte polep ideálně uprostřed a na obou krajích.

Způsoby lepení

Existují dva způsoby lepení - na mokro nebo na sucho. Pokud máte fólii s kanálkami vždy ji lepte na sucho. Lepení na mokro není u této fólie potřeba a naopak by to celou práci zkomplikovalo, protože fólie by nedržela a zvedala by se hranách nebo v prolisech.

Samotné lepení

Když máte polep připevněný na autě tak jak by měl být, můžete začít s lepením. Nejdříve si odlepte z podkladového papíru jednu část polepů - krycí fólii s motivem stáhněte z poloviny podkladového papíru. Staženou část papíru odřízněte. Samolepící fólii přiložte na karoserii a stěrkou polep postupně přitlačujte.

Když máte první polovinu přilepenou, můžete stáhnout podkladový papír z druhé části a stejným způsobem ji dát na karoserii a stěrkou vytřít.

Nakonec odstraníte horní krycí fólii a je hotovo.

Postup lepení na fotkách

Odlepení podkladového papíru z poloviny polepu

Nalepení poloviny polepu

Lepení druhé poloviny polepu

Polep je nalepen, teď už stačí jen odstranit krycí fólii

Odstranění krycí fólie

Hotová práce :-) Předváděcí Subaru Crosstrek je polepeno :-)

Lepení nápisu na zadní nárazník

Umístění a přichycení polepu

Nalepení první poloviny polepu

Lepení druhé poloviny polepu

Polep je nalepený, stačí jen odstranit krycí fólii

Odstranění krycí fólie

Hotová práce


Zdá se to složité?

Jestli se vám to zdá složité a máte strach, abyste polep nebo auto nezničili, nechte si to nalepit od nás a máte klid :-)
Jak polepit auto (foto návod) Jak polepit auto (foto návod) Reviewed by BONA MEDIA on ledna 17, 2024 Rating: 5
Používá technologii služby Blogger.