Podpora projektu "Naše kaše" a následné zklamání


Před koncem roku 2015 jsme na jednom crowdfundingovém serveru podpořili projekt dvou mladých a na pohled sympatických lidí, který chtěli vybrat částku na cestu na soutěž kaší ve Skotsku. Jejich nápad vypadal zajímavě a zaujal mě. Ovšem celé to pro mě bylo nakonec jen zklamáním. Proč? Čtěte dál.



Jak to funguje


Crowdfundingový server je web, kam lidé dávají své nápady a projekty na které potřebují peníze. Lidé a firmy jim mohou poslal libovolný finanční dar, za který dostanou nějaké předem slíbené odměny právě podle výše finančního příspěvku.

Proč jsme přispěli


Projekt Naše kaše se mě velice líbil, jeho autoři byli dva mladí lidé, prezentaci měli pěkně zpracovanou včetně úvodního videa. Jejich cíl bych vybrat částku okolo 50 tisíc na cestu do Skotska. Nejednalo se však o nějakou dovolenou, ale o účast na prestižní skotské soutěži ve vaření kaší. Celé se mě to líbilo a tak jsem za naši firmu poslal také drobný příspěvek.

V čem byl první háček


První háček bych již na začátku, kdy bylo slíbeno napsání jména na zástěru, kterou budou mít při vaření na soutěži. Hned při odeslání platby jsem chtěl, aby na zástěře byl název firmy nebo web. Bohužel toto odmítli, prý na zástěru mohou napsat jen jméno člověka. Nechápu sice proč, nikde v podmínkách toto uvedeno nebylo. Co pak je to takový problém napsat firmu místo jména, když peníze poslala firma? Asi ano, takže jsem to dál neřešil a vlastně ani nevím zda tam vůbec napsali mé jméno :-(

Absolutně žádná zpětná vazba


Druhá věc, která mě však opravdu hodně zklamala byla celková komunikace. Čekal jsem, že mě upozorní než do Skotska pojednou, že napíšou jak dopadli a třeba zveřejní i nějaké fotky včetně fotky slíbeného jména na zástěře. Místo toho se nikdo neozval, nikdo nic neposlal a bylo ticho.

Po čase jsem hledal, zda se vůbec celý plán realizoval a nešlo pouze o podvod = o podvod sice nešlo,  na facebookovém profilu těchto výrobců kaší jsem našel jednu zmínku o tom že ve Skotsku na byli a měli tam asi 5 fotografii. Musel jsem dohledat oficiální web soutěže, kde jsem našel, že se skutečně zúčastnili, ale nijak neumístili.

Co mě vadí


Na celém projektu mě vadí nulová informovanost. Opravdu jsem čekal, že pokud někomu dám své (resp. firemní) peníze, bude se obtěžovat alespoň poslat email a informovat, že akce proběhla, že nedopadla úspěšně a že děkují za podporu a za to, že se i díky mě mohli zúčastnit.

Z podpory projektu Naše Kaše jsem tedy opravdu velice zklamán. Podpořil jsem v minulosti i jiné zajímavé projekty, kde komunikace a informovanost svých podporovatelů byla úplně na jiné úrovni!
Podpora projektu "Naše kaše" a následné zklamání Podpora projektu "Naše kaše" a následné zklamání Reviewed by BONA MEDIA on února 19, 2016 Rating: 5
Používá technologii služby Blogger.