Nefunkční nabídka Start ve Windows 10


Přestalo ve vám ve Windows 10 fungovat tlačítko Start? Co s tím? Rada je opravu velice jednoduchá. Tento problém se mě stal na domácím PC už dokonce 2x, na pracovním zatím jen jednou. Čtěte dál a dozvíte se snadné řešení tohoto problému.



Jak se chyba projeví?


Přestane se zobrazovat hlavní menu po kliknutí na Start, nefunguje také Centrum akcí vedle hodin a ani vyhledávání.

V čem je problém?


Podle toho co jsem zatím zjistil to nikdo přesně neví. Tato chyba se objevuje poměrně hodně lidem na všech verzích Win10 (Home, Profi, ... atd.), ve všech jazycích a zcela v náhodných časech = někomu před půl rokem, někomu před týdnem. Situaci tedy neřeší zatím ani žádná aktualizace.

Jak to opravit?


Pokud "Start" přestane fungovat je potřeba "tvrdý reset" stisknutím tlačítka Reset přímo na PC a nebo delším podržením napájecího tlačítka, dokud se počítač nevypne. Případně to můžete i vyškubnout ze zdi :-)

Po dalším zapnutí již vše funguje jak má.

Na PC doma se mě asi za půl roku tento problém zopakoval, opět jsem to natvrdo restartoval, od té doby bez problému. V práci na stejném systému a stejné konfiguraci HW se to znovu již nestalo.

Jaké opravy nefungují?


Pokud se vám tento problém stane a počítač klasicky vypnete, po zapnutí "Start" opět nebude funkční. Nepomůže ani softwarový restart nebo odhlášení uživatele, ani obnova systému - nic podobného. Stačí to opravdu jen "natvrdo" restartovat nebo vypnout.

Doufám, že vám tento příspěvek pomohl a že ze svým PC budete mít co nejméně problémů :-)





Nefunkční nabídka Start ve Windows 10 Nefunkční nabídka Start ve Windows 10 Reviewed by BONA MEDIA on srpna 28, 2016 Rating: 5
Používá technologii služby Blogger.