Proč nekupovat levné folie na polepy aut?

Na internetu najdeme plno super nabídek na zaručené super kvalitní folie pro polepy aut. Prodejci uvádí, že jde o folie, určené na polepy aut, které mají ty nejlepší vlastnosti a na webu mají plno velice efektních videí. Jaká je skutečnost? Jak dlouho vydrží takova 3D carbon folie koupená od pochybných prodejců nebo zahraničních eshopů?



Kde levnou folii koupit


Nejčastěji se prodává buď přímo v Číně na webech typu Alibaba, Aliexpress, DX, .... a dalších. Druhá možnost je koupit folie v česku od nějakého prodejce, který však folii také objedná v Číně a jen u nás přeprodává. Další možnost je nákup přes slevové servery a nebo aukční či bazarové weby, opět však jde o nekvalitní zboží.

Všechny tyto prodejní kanály jsou podezřelé už proto, protože vůbec nevíte co vlastně kupujete. Folie na první pohled vypadá velice dobře a prodejce často píše jak je kvalitní, ale je lepší se takovým nákupům se vyhnout.

Jaká je cena folie


Nekvalitní folie se dají koupit opravdu za skvělé peníze, mnohdy je cena i 3x nižší než u značkové folie. Vyplatí se to však? Rozhodně ne.

Jaký je hlavní rozdíl


Zcela zásadní rozdíl je v tom, že nekvalitní folie se velice brzo zničí, odlepí a nebo se na ni časem udělají bubliny. Při lepení je levná folie špatně tvarovatelná, teplem se roztahuje či stahuje nebo i úplně zničí. Je poměrně malá šance, že folii ve složitějších místech na autě nalepíte pěkně a hlavně že to vydrží.

Jaká je životnost folii


Když už se vám nalepení podaří, stále ještě nemáte vyhráno. Levná folie nemusí na autě vydržet ani měsíc, v některých případech ani den.

Konkrétní příklad - kamarád si polepil zrcátka touto levnou folii, za týden se mu polep zvedl a folie trčela odlepená na všechny strany. Já jsem taky jednou lepil zrcátka z podobné folie - večer už byla odlepená. Zkoušel jsem polepit počítačovou myš, opět do druhého dne už folie nedržela.

Naopak kvalitní výrobci značek Oracal, 3M, Avery, Arlon nebo Hexis mají určitou garanci životnosti. Záruka je sice u všech folii 2 roky, ovšem u folie s garancí výdrže 7 nebo 10 let se rozhodně nestane, že by se polep za měsíc sám odlepit.

Kupujte pouze kvalitní značkové folie, ušetření se zde rozhodně nevyplácí.
Proč nekupovat levné folie na polepy aut? Proč nekupovat levné folie na polepy aut? Reviewed by BONA MEDIA on června 09, 2017 Rating: 5
Používá technologii služby Blogger.