Co je dobré vědět před objednáním vizitek

Je několik způsobů tisku vizitek a výsledná kvalita se může dost podstatně lišit - rozmazaná vizitka na papíře připomínajícím kus hadru není v žádném případě to, čím by jste se chtěli prezentovat. Proto je důležité si předem zjistit o jaký způsob tisku se jedná a na jaký papír se bude tisknout. Nejkvalitnějších vizitek dosáhnete ofsetovým tiskem na papír minimálně 300g/m2.
Hodně výrobců vizitek nabízí velice rychlé a levné tisky, což může být na úkor kvality. Jedná se především o "amatéry", kteří si za pár tisíc pořídí barevnou kopírku a na té vizitky tisknou. Chcete-li mít kvalitní vizitky, raději vždy tiskněte u zavedených nebo doporučených firem.

Vizitky je možné tisknou dvě způsoby: ofsetový tisk a digitální tisk. Každá z těchto metod je naprosto odlišná a odlišný může být i výsledek. Digitální tisk je velice rychlý a je možné udělat vizitky téměř na počkání za rozumnou cenu, naopak ofsetový tisk je složitější operace a tisk vizitek zabere i několik dní. Obecně lze říct, že vizitkou tištěnou na ofsetu nemůžete udělat chybu. U digitálního tisku může být výsledek různý - na kvalitní digitální tiskárně může být kvalita tisku srovnatelná s kvalitou ofsetového tisku, na špatné tiskárně však mohou vizitky dopadnout katastroficky.

Nenechte se proto nalákat super rychlou nabídkou tisku, protože vizitky jsou vaše vizitka a proto je lepší si jejich výrobu nejdříve promyslet a rozhodnout se pro správnou tiskárnu, protože ve výsledku by jste mohli být zklamaní.

Ofsetový tisk je ve většině případů zárukou kvality, ale digitální tisk může být stejně kvalitní, stejně tak může být jeho kvalita i podprůměrná.

Pro tisk vizitek doporučujeme weby www.tisk-vizitek.cz.
Co je dobré vědět před objednáním vizitek Co je dobré vědět před objednáním vizitek Reviewed by BONA MEDIA on ledna 16, 2011 Rating: 5
Používá technologii služby Blogger.