Jak získat like na Instagramu


Instagram je u nás zatím ještě poměrně málo používaná sociální síť. Chcete-li získat fanoušky a lajky je potřeba mít buď spoustu kamarádů což je těžší a nebo vhodně pracovat s hashtagy. Na této síti mám svůj profil k cestovatelskému webu janza.cz u kterého si ukážeme jak správně "tagovat" a tím odhalíme kouzlo jak získat lajky.




Pěkné fotky jsou základ


V první řadě je potřeba vybrat pěkné fotky, které chcete prezentovat. To je základ úspěchu. Opravdu si dejte práci a fotky vyberte co nejlepší a co nejkvalitnější. Já jsem vybíral pouze fotky z mého cestování. Když jsem však nějakou "super fotku" na svůj Instagram profil vložil dostal jsem maximálně 10 lajků a to se mě zdálo hodně málo.

Co je to hashtag


Anglické slovo hashtag by se dalo v podstatě přeložit jako klíčové slovo. Je to označení pod kterým můžete hledat stejně fotky. Když jsem tedy vložit fotku z Londýna, dal jsem mu logicky hashtagy #londyn, #anglie, #velkrabritanie. Kdokoliv pak moji fotku pod daným klíčovým slovem mohl najít. Zobrazení však bylo stále poměrně málo a lajků nebylo o moc víc.

Jak zvýšit úspěšnost


Pořád jsem přemýšlel, jak zvýšit návštěvnost fotek, tedy i lajků a fanoušků. Prohlížel jsem úspěšné fotky ostatních a začal pracovat na lepším označování fotek hashtagy. Ve výsledku jsem zjistil, že výrazně větší úspěšnost mají populární hashtagy než obecné hashtagy. Konkrétně to znamenalo, že pokud jsem u zmíněné fotky Londýna dal hashtag #londyn úspěch byl minimální, pro použití anglického #london byl úspěch o něco lepší a při vložení další obecných a hodně navštěvovaných tagů jako např. #visitlondonofficial #london_only #loves_united_kingdom #england #uk #photos_of_england #ig_united_kingdom byla úspěšnost nesrovnatelně vyšší. Najednou moje fotky neměly jednotky lajků, ale desítky.

Pozor na přetagování a blokaci


V případě, že tagujete moc, můžete stát, že vám Instagram některá slova zablokuje a vše zde popsané pak najednou přestane fungovat. Zatím sice neznám případ, kdy by někdo dostal blokaci, ale stát se to může. Každopádně co se stává běžně je, když dáte do jednoho příspěvku tagů moc, tak se příspěvek odmítne uložit. Dá se to ale udělat tak, že vložíte tagů méně a další můžete připsat do komentáře k fotce.

Jak hledat vhodné tagy


Ideální je používat pár obecných tagů, jako např. #instagood #instamood #instadaily  #bestoftheday  #iphoneonly #instalove a pak používejte tagy nějak spojené s konkrétní fotkou. U zmíněné fotky Londýna jsou vhodné tagy jako #ig_europe #travel #instatravel #travelgram #travelpics #worldplaces apod. Oblíbené tagy můžete hledat buď přímo na internetu (v nějakých seznamech) a nebo sledovat hodně navštěvované uživatele instagramu a jejich tagy a inspirovat se.

Vyplatí se to?


Rozhodně se to vyplatí, když jsem vložil fotku bez tagů, získal jsem lajky v podstatě jen od svých kamarádů a počet málokdy přesáhl 10 lajků. Při dobré práci s tagy nebyl problém dostat se na 50 lajků a u dobrých fotek pokořit i 100 označení like.

Díky dobrému tagování jsem získal ne jen lajky, ale taky nové lidi, kteří můj profil sledují.

Jak získat like na Instagramu Jak získat like na Instagramu Reviewed by BONA MEDIA on července 08, 2015 Rating: 5
Používá technologii služby Blogger.