Jak nás Google vyhodil z mapy

Před více než rokem jsme se s celou firmou přestěhovali na novou adresu (jen o jednu ulici dál). Novou adresu jsme samozřejmě všude změnili i včetně firemního zápisu na mapách Google. Adresa se změnila v podstatě hned, ale bod s místem našeho nového sídla na mapě se nezměnil ani po roce. Začali jsme situaci řešit přímo s Googlem a výsledek? Vyhodil nás z map úplně.




Jak to začalo

V létě loňského roku jsme naši firmu přesunuli na novou adresu Langrova 1227/1d, Brno-Slatina. Všude, kde to šlo jsem adresu změnil i včetně serveru Mapy Google. Textový zápis byl v pořádku, ale tečka na mapě byla stále na původní adrese a ani po více než roce se to nezměnilo. Zákazníci, kteří nás hledaly podle adresy domu nás našli, ale ti co hledali podle názvu firmy stále jezdili na původní adresu.

Jaký kroky jsme udělali na našem webu

Prvním krokem bylo správně označit na našem webu všechny kontakty přes microdata a čekat, že si to Google opraví sám. Nic se ale nedělo. Další krok byl na server nahrát geositemap a uložené souřadnice přes soubor locations.kml, který by mapy google měly umět načíst. Opět výsledek žádný.

Kontaktovali jsme podporu


Posledním krokem (možná jsme s ním měli začít) bylo kontaktovat přímo podporu společnosti Google. Toto byla zřejmě největší chyba. Věci se totiž daly do pohybu, ale hodně zvláštního pohybu. Nejdříve z podpory odepsali, že nemohou změnit umístění na mapě, protože nemáme vyplněnou otvírací dobu. Nechápu proč musí být otvírací doba k tomu, aby se zobrazovala správně mapa. Z podpory poté odepsali, že zkusí udělat změnu bez vložené otvírací doby. Následně se měsíc nikdo neozval. Znovu jsme se připomněli, jak to vypadá, že už jsme otvírací dobu vložili. Další 2 týdny bez reakce. Najednou přišel email, že jsme nesplnili nějaké požadavky a náš firemní zápis byl z mapy vymazán.

Jediné co nám poradili, že se máme zkusil vložit do map jako produkt nebo umělec. Proč bych se měl vkládat jako produkt nebo umělec, když jsem zavedená firma s kamennou pobočkou, kam zákazníci potřebují chodit.

A bylo hůř

Pochopil bych, že zřejmě kvůli v minulosti nevyplněné otevírací době s tím mohl mít Google problém, nyní je ale vše vyplněno a samo to píše, že profil je vyplněn na 100%. Je tam název, adresa, kontakty, otvíračka, logo, fotky, ..... zkrátka vše. Myslíte, že už tedy v mapách jsme? Nejsme! A co hůř, když zadám do hledání na Google i na Mapách Google slovo "bona media", ukáže mě to, že moje firma se jmenuje JIPE Transport, jsme stěhováci z Krnova. Dokonce je tam i cizí telefonní číslo, takže zakázníci k nám už vůbec netrefí a ještě se ani nedovolají.

Výsledek vypadá takto:




Jaký je závěr?

Vůbec jsem neměl podporu kontaktovat, protože bych mohl mít pouze špatně označené místo na mapě, které bylo jen o ulici vedle. Místo toho když hledám svoji firmu zobrazí to cizí firmu z opačného konce republiky a s cizím telefonním číslem. Tato akce se tedy opravdu skvěle povedla a takový "průser" jsem nečekal.

Jak nás Google vyhodil z mapy Jak nás Google vyhodil z mapy Reviewed by BONA MEDIA on října 20, 2015 Rating: 5
Používá technologii služby Blogger.