Autopůjčovny nebrat!

Naše firma se vzhledem k předchozím špatným zkušenostem musí řídit novou zásadou "Autopůjčovny nebrat!". Máme velice špatné zkušenosti s platební morálkou luxusních autopůjčoven. Proč tomu tak je a kde je problém? Proč firma, která vlastní desítky vozů nejlepších značek v hodnotě několika milionů nedokáže zaplatit pár tisíc?



Autopůjčovny nabízející ty nejluxusnější auta se mohou tvářit jako lukrativní klienti, u kterých nebude s penězi problém. Navíc první zakázky platí hotově a po kapsách nosí tisíce. Ano tyto firmy vlastní vozidla v hodně milionů, takže problém s finančními prostředky zřejmě opravdu nemají. Stále kupují nová auta, chlubí se novými klienty a jejich peněženky se plní. Jsou tedy tak úspěšní? A je v České republice tolik lidí, kteří si půjčují luxusní vozidla za tisíce na den? Zřejmě ano. Bohužel situace je však zcela opačná. Majitelé těchto firem často vydělávají na úkor ostatních - tedy i na jejich obchodních partnerech. Není nic jednoduššího než působit solidním dojmem, platit hotově a včas a v okamžiku kdy dodavatel získá dojem slušného partnera stačí udělat velkou objednávku na fakturu a problém je na světě. Najednou peníze nejsou, všechny tisíce co se jen tak povalovaly po stole a po kapsách jsou pryč, firma je před krachem, obchody jí nejdou a nemá z čeho platit. Logicky by se zdálo, že pokud si objedná spousty reklamních materiálů a tiskovin, tudíž udělá velkou reklamní kampaň, klienti se jen pohrnou a firma bude vzkvétat.

Do zázemí a ekonomiky těchto půjčoven nevidím, ale realita je vždy stejná. Firma, které na webu přibývají nová auta jako houby po dešti nemá údajně z čeho platit, má spoustu problémů v podobě zapomnětlivých sekretářek, nemocných jednatelů, nefunkčních internetových bank, ztracených faktur a nakonec i nedostupných telefonů nebo nových vlastníků.

V našem případě se nejedná pouze o jednu půjčovnu, ale za dobu existence firmy od roku 1999 máme těchto zkušeností výrazně více. Našimi největšími dlužníky jsou v současné době právě autopůjčovny, mezi které patří i vyhlášená celorepubliková půjčovna CCB Car s dceřinou společnosti Car Assistent Praha s.r.o se sídlem nově v Seychelské republice. Druhou podobnou firmou je půjčovna Onlinecars v Brně podnikající pod obchodním jménem DECENT spol.s.r.o. (jméno firmy však na svém webu neuvádí). Zajímavé je, že první zmíněná půjčovna fungovala pod značkou CCB Car, ale i CCB Auto - ani jedno z těchto jmen však není pravý obchodní název společnosti. Stejně tak druhá půjčovna na svém webu název společnosti neuvádí a funguje pod názvy Onlinecars a Autopůjčovna Hradec Králové. Obě tyto "pobočky" mají však přesně stejnou nabídku vozidel.

Na závěr tedy zopakuji "Autopůjčovny nebrat!". Máte také podobné zkušenosti? Pište do diskuze.

Aktualizace - srpen 2012:
A jaká je situace dnes? První z jmenovaných firem je převedená do daňového ráje na ostrov u pobřeží Afriky a kompletně zlikvidovaná. Druhá firma opět změnila název a pokračuje ve své předchozí činnosti a dále nabízí služby a slibuje co nesplní.
Autopůjčovny nebrat! Autopůjčovny nebrat! Reviewed by BONA MEDIA on října 14, 2011 Rating: 5
Používá technologii služby Blogger.