Vývoj webu BONA MEDIA

Naše firma funguje na trhu již od roku 1998, za tuto dobu prošel firemní web celou řadou větších i menších změn. Pojďme se proto podívat zpět do historie jak vypadaly naše první internetové stránky a jak vývoj postupoval až do dnešní podoby.



První web v roce 1998

Náš první web byl velice jednoduchý a z dnešního pohledu je už opravu dost zastaralý. Tehdy se naše firma prezentovala ještě pod názvem -jz- web creation.

První web z roku 1998

Druhá fáze

Další verze našeho webu je již výrazně obsáhlejší a graficky zcela předělaná oproti původní variantě. V tomto případě se změnil i název na -jz- webdesign.

Druhá verze webu

První design ve tmavé barvě

U třetí verze internetových stránek se pouštíme opět do kompletní změny grafiky, ovšem obsah zůstává stejný. Poprvé jsme také udělali náš web zcela černý.

První a poslední černá varianta

Návrat zpět k bílé v roce 2004

Po poměrně krátké době se ale vracíme zpět k původní bílé barvě stránek. Změna oproti tmavé verzi je kromě barvy pouze v drobném přesunu hlavního menu a menu s přímým odkazem k nabídce služeb. Obsahově je tato verze webu byla ze všech historických verzí nejdéle používána.

Web z roku 2004

Rok 2004 podruhé, změna pozadí a názvu firmy

V tomto roce se stala jedna z největších změn od vzniku firmy a to změna názvu na webmake.cz. S touto změnou se i mírně inovovaly stránky, ale šlo jen drobné kosmetické změny.

Vylepšená verze webu z roku 2004


Nový rok, nové změny

O rok později jsme stránky opět mírně modernizovali, v podstatě šlo hlavně o změnu umístění a grafiky hlavního a nabídkového menu z důvodu rozšíření služeb o tiskoviny, venkovní reklamu a reklamní předměty.

Tmavá úprava pozadí v roce 2005

Návrat ke světlému pozadí v druhé polovině roku 2005


Přichází rok 2008 a vzniká s.r.o.

Se vznikem nové společnosti s ručením omezením s názvem BONA MEDIA s.r.o. je potřeba vyměnit logo i mírně modernizovat web. V této verzi už jsou vidět některé prvky používané dodnes (logo, hlavní obrázek a ikony).

Rok 2008 a opět další vylepšení a modernizace webu

Další kompletní změna

O rok později jsme se vrhli do další nejzásadnější změny. Některé prvky z předchozí verze sice zůstaly, ale stránky se obsahem i kódem kompletně předělaly. Na základech tohoto webu stavíme dodnes, což je ovšem i na první pohled vidět.


Převod do modré - nový rok, nová barva

S novým rokem je potřeba opět udělat pár inovací, začínáme experimentovat s novým logem a web je přebarvený do modré barvy a v podstatě až na pár drobností do dnešní podoby.

Pokusy o inovaci

Zkoušíme, ladíme, upravujeme a vytváříme pokusné návrhy jak by se mohly stránky opět s příchodem dalšího roku inovovat a modernizovat. Nakonec, ale zůstalo opravdu jen u návrhů a stránky zůstávají bez větších změn.



Finální grafický podoba

Dnešní podobu stránek můžete vidět od začátku roku 2012. Opustili jsme od pokusných návrhů a pouze obsahovou část jsme převedli na bílé pozadí. Díky tomu mají stránky lepší čitelnost, rozšiřitelnost a vypadají celkové lépe a čistěji.

Rok 2012 přináší další změnu webu

Vývoj webu BONA MEDIA Vývoj webu BONA MEDIA Reviewed by BONA MEDIA on dubna 16, 2013 Rating: 5
Používá technologii služby Blogger.