Oprava laku auta pomocí fólie

Přijel k nám pán se starším autem, na kterém měl zničený lak na kapotě. Jednak to nevypadalo moc pěkně, ale větší problém byl, že mu začala kapota pomalu rezavět. Co se s tím dá dělat? Přelepit fólií. Pojďme se podívat jak oprava dopadne, kolik stojí a co vše je potřeba udělat.

Mechanické odstranění vad

Pokud by se kazy na laku pouze přelepily, fólie je je zkopírovala a byly by vidět ještě víc. Polep je možné dávat pouze na dokonalé hladký povrch.

Obroušená kapota

Vyhlazení povrchu

Povrch musí být před lepením hladký = nesmí na něm být oloupaný nebo okousaný lak. Náš zákazník to vyřešil velice jednoduchým a levným způsobem. Koupil si v hobby marketu jemný vodní smirkový papír, kapotu postříkal vodou a všechna poškozený místa pěkně ručně obrousil.

Černá fólie před instalací

Nalepení fólie

Na hladkou i když ne moc esteticky pěknou kapotu jsme nalepili kvalitní 8 letou značkovou fólii určenou pro celopolepy aut. Okraje fólie jsme "zafoukali" horkovzdušnou pistolí, aby lépe fólie přilnula a za 2 hodiny už bylo dílo hotové.

Protože se kapota poměrně hodně zahřívá je potřeba použít vždy kvalitní fólii, aby se teplem nezničila. My bereme fólie značky Oracal v nejvyšší řadě určené pro celopolepy nebo ještě lepší fólie 3M. Použít se dá i fólie pro ochranu laku (tzv. stone protect nebo PPF fólie) - ta je dostupná v průhledné nebo i barevné variantě.

Kolik to stojí a jak dlouho to trvá

Samotné nalepení zabere 2 hodiny, ihned po nalepení můžete s autem odjet (pokud neprší nebo není teplota nižší než 15°C, pak je dobré nechat auto ještě nějakou dobu u nás v garáži).

Cena záleží na typu použité fólie a může být v rozmezí 1500-2500 Kč. Cena za práci je pak okolo 1000-1500 Kč podle složitosti tvaru kapoty. Celkem tedy počítejte 2-4 tisíce korun.




Chcete také takový polep na auto?

Jestli se vám polep na toto Volvo líbí, můžete nás kontaktovat na www.bonamedia.cz nebo telefonem na číslo 606 101 773. Případně si takový polep můžete rovnou objednat na našem webu chcipolepy.cz, kde máme i spoustu hotových návrhů polepů.

Oprava laku auta pomocí fólie Oprava laku auta pomocí fólie Reviewed by BONA MEDIA on srpna 10, 2022 Rating: 5
Používá technologii služby Blogger.